Ekspresowe spaghetti z passaty

Ekspresowe spaghetti z passaty

Jako prawdziwy makaronofil nie mogłabym nie przygotować mojego pierwszego przepisu właśnie z tym produktem. Danie robi się błyskawicznie i nie wymaga od nas wielu składników. To idealna propozycja dla osób, które nie chcą tracić wiele czasu na gotowanie, ale mają ochotę na coś z włoskiej kuchni. Kcal 510, B 16,3g T 19,1g W 74,5g.

Ekspresowe spaghetti z passaty

21 czerwca 2020
: 1
: proste

autor:

Składniki
  • 250g passaty
  • 1 mała cebula
  • 3-4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 80g makaronu spaghetti razowego
  • 1-2 łyżeczki parmezanu (w opcji wegańskiej można wymienić na płatki drożdżowe)
  • bazylia świeża
Przygotowanie
  • Krok 1 Cebulę pokroić w kostkę.
  • Krok 2 Oliwę (lub olej) rozgrzać na głębszej patelni lub w garnku i podsmażyć na niej cebulę, aż będzie złota.
  • Krok 3 Do cebuli dodać passatę.
  • Krok 4 Dodać rozgnieciony czosnek.
  • Krok 5 Doprawić cukrem, oregano (ok. 1 łyżeczka), solą i pieprzem. Gotowy sos można zblendować, ale jeśli jesteś takim samym leniuszkiem jak ja to nie musisz tego robić.
  • Krok 6 Makaron ugotować al dente.
  • Krok 7 Ugotowany makaron polać sosem, posypać serem i ozdobić bazylią. Buon appetito!

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.